Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten
Patroon

Jouw professionalisering

Zelf aan het stuur!

Uiteraard sta je als leraar zelf aan het stuur van je professionalisering. Vaak heeft dat ook de vorm van informeel leren; je leert door met collega’s te sparren, door een vaktijdschrift te lezen, door een expert te raadplegen, door deel te nemen aan een leergroep, door onderzoek te doen, door een opleiding of training te volgen, enzovoort.
Als je als leraar werkzaam bent in een Trion opleidingsschool, dan ben je automatisch onderdeel van een bewust lerende organisatie. Je begeleidt bijvoorbeeld een student die in jouw praktijk komt werkplekleren, waardoor je uitgedaagd wordt om jouw practical wisdom, jouw tacit knowledge, te delen met je stagiaire. Ook word je door je stagiaire uitgedaagd om modelgedrag te laten zien en dat eventueel met theoretische kennis te onderbouwen. Je traint jezelf bovendien in coachvaardigheden en in vragend begeleiden.
Binnen de opleidingsschool zijn er bovendien diverse, steeds wisselende, leergroepen voor ervaren docenten en collega’s uit ons partnerschap, waar je aan kunt deelnemen.

Het Trion leerlandschap in ontwikkeling

Op dit moment bestaat het Trion leerlandschap uit onderstaande leergroepen waarin aanstaande en ervaren leraren, lerarenopleiders, lectoren en/of onderzoekers participeren.