Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Leeromgeving

Leeromgeving

Ontwikkel je kwaliteiten en leer van elkaar!

Wil jij  onderdeel uit maken van de leer- en leefgemeenschap van een school? Dat kan en dat willen we graag! Op onze scholen zien we je als een (aankomend) collega. Je bent van harte welkom en we leren je graag kennen. Je bent al snel één van ons. Helemaal als je daar zelf ook voor open staat! Onze leeromgeving is dus superleuk en interessant!

Je leeromgeving

De formele leeromgeving bestaat uit je leerwerkplek als docent in de klassen en de begeleiding en opleiding die je krijgt van gecertificeerde WPB’ers, SO’ers en IO’ers. Daarnaast vormt het Trion werkplekcurriculum de rode draad voor alle studenten in de school. Dit werkplekcurriculum bestaat uit intervisiemomenten (met videofeedback), themabijeenkomsten en het samen leren in leergroepen.

Wat is een leergroep?

Het samen leren in een leergroep is belangrijk. Je leert van elkaar en  je leert van beginnende en/of meer ervaren leraren.

Voor het samen leren in een leergroep in het kader van opleiden onderscheiden we vier basisprincipes:

1. de student hoeft niet alles al meteen te kunnen (scaffolding);

2. de werkplekbegeleider modelleert het gedrag, expliceert zijn aanpak en het onderliggende keuzeproces (modelling);

3. de werkplekbegeleider maakt zijn eigen praktische kennisbasis voor de student toegankelijk en bespreekbaar (sharing),

4. de centrale focus ligt steeds op het verwerven van inzicht in leerprocessen van (individuele) leerlingen in eigen klassen/lessen (focusing).

Klik hier om naar het werkplekcurriculum te gaan